,,Gong” pe covorul roşu al teatrului de amatori

GongActorii romaşcani au strălucit la Festivalul Naţional de Teatru pentru Tineret “Primavera”, de la Sinaia, şi la Concursul Naţional de Teatru Liceal şi Studenţesc “Ion Luca Caragiale”, de la Ploieşti.
Trupa de teatru “Gong” a liceenilor actori romaşcani a obţinut şase premii naţionale la cele două concursuri desfăşurate în acest weekend: Premiul I la Festivalul Naţional de Teatru pentru Tineret “Primavera” Sinaia, ediţia a VII-a, Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal – Roxana Buzău, pentru rolul Safta, din spectacolul “Satul electronic”, la acelaşi concurs, Premiul I la concursul de poezie “Din drag de… Marin Sorescu”, pentru Carina Mihăilă, Premiul pentru cel mai bun spectacol oferit de o trupă de liceeni, la Concursul Naţional de Teatru Liceal şi Studenţesc “Ion Luca Caragiale” din Ploieşti, ediţia a XI-a, Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar – Daria Rusu, pentru rolul Baba Marghioala, şi Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal – Roxana Buzău, pentru rolul Safta, la acelaşi festival.
“Festivalul de teatru pentru tineret «Primavera» – Sinaia 2014 s-a derulat sub sloganul “Trăieşte Teatrul”, reunind nume sonore ale scenei româneşti: actorul Adrian Păduraru, preşedintele juriului, actriţa Crina Matei şi actorul Dragoş Stemate. Ediţia a VII-a a fost o ediţie de colecţie, în care cele nouă trupe finaliste au prezentat spectacole inedite şi au avut parte de o suită impresionantă de evenimente: Workshop-uri de teatru susţinute de actorii Adrian Păduraru şi Crina Matei, Ateliere de actorie, cu actorul Liviu Chiţu,
Conferinţă motivaţională, invitatul special fiind Andi Moisescu, lansări de carte, proiecţie de film românesc, invitat special fiind actorul George Piştereanu. Ajuns la cea de-a XI-a ediţie, Concursul de teatru pentru elevi şi studenţi «I.L. Caragiale», găzduit de Teatrul «Toma Caragiu» din Ploieşti, a reunit 13 trupe de elevi şi studenţi la actorie, care, cu pasiune şi dăruire, şi-au etalat talentul şi munca în una din cele mai frumoase competiţii teatrale. Spectacolul nostru, «Satul electronic», de Valeriu Butulescu, a fost primit minunat de marele public şi atent observat de juriul festivalului. Au convins pasiunea, dăruirea şi profesionalismul cu care ne-am prezentat pe scenă. Succesul s-a datorat întregii echipe: Xenia Balan, Teodora Țuţuianu, Eduard Guguianu, Eduard Mihoc, Andrei Damian, Sergiu Ursache, Daria Rusu, Carina Mihăilă, Roxana Buzău, Mirabela Bradu, Constanţa Munteanu şi oamenilor minunaţi care au crezut în noi şi în forţa pasiunii noastre”, a spus Cătălina Bostan, regizorul Trupei de teatru “Gong”.
                   Pentru prima dată, în cadrul Festivalului de la Sinaia s-a desfăşurat şi un concurs de poezie, dedicat, în acest an, lui Marin Sorescu. Reprezentanta trupei romaşcane, “next star” Carina Mihăilă, a ridicat sala în picioare, fiind răsplătită cu aplauze şi cu premiul I.

trupa Gong

ziarulderoman.ro

Reclame

Un gând despre „,,Gong” pe covorul roşu al teatrului de amatori

Comentariile sunt închise.