PS Ioachim Băcăuanul – Creştinismul abia începe

crestinismul. ,,Biserica este înzestrată de Dumnezeu cu puterea de a oferi răspunsul teologic la provocările lumii contemporane şi de a găsi soluţii viabile, care să protejeze şi să orienteze umanul, aşezându-l salutar în comuniune cu Dumnezeu. în relaţie cu ştiinţa, teologia nu se găseşte în raport de subordonare, ci de conlucrare, adică de sinergie dinamică, având aceeaşi vocaţie unică: restaurarea şi autodepăşirea condiţiei umane, prin orientarea hristocentrică şi nu umanist-antropocentrică. Doar în Dumnezeu, omul este capabil să-şi depăşească condiţia şi să înţeleagă taina Universului, contemplând raţionalitatea sa, citind semne¬le prezenţei lui Dumnezeu.

De două mii de ani, de când Creştinismul a apărut pe fresca istoriei, în faţa lui s-au ofilit numeroase crize politice sau economice, sisteme filosofice şi religioase, indiferent cât de sofisticate au fost ele. Am convingerea că, şi de data aceasta, dacă viaţa în Hristos este trăită în dimensiunea ei sacră, teologică, liturgică, tradiţională prin Biserică, în puterea Sfântului Duh, acest fapt va ajuta umanitatea să depăşească şi criza în care ne aflăm.
Nădăjduim că acest volum va putea oferi un prilej de odihnă duhovnicească celor care, în efortul de a căuta calea mântuirii, îşi vor opri privirea asupra lui, iar cuvântul ce sălăşluieşte în el va rodi însutit, dezvăluindu-le adevăratele valori ale unei Ortodoxii vii, ce se vrea asumată în duhul autentic al patristicii şi trăirii filocalice.”

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în PS Ioachim Băcăuanul și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.