Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul distins de Uniunea Scriitorilor

PS IoachimEpiscopul-vicar a primit “Diplomă de excelenţă” pentru bogata activitate publicistică şi editorială.

PS Ioachim Băcăoanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, a fost distins sâmbătă, 15 martie, cu “Diplomă de excelenţă” din partea Uniunii Scriitorilor, filiala Bacău. “Prezent la Bacău, la Biserica «Duminica Tuturor Sfinţilor» din Parohia Lazaret, acolo unde funcţionează filiala Bacău a Fundaţiei «Episcop Melchisedec Ștefănescu» pe care o patronează şi o coordoneează la nivel de eparhie, PS Ioachim Băcăuanul a oficiat Sfânta Liturghie în mijlocul a numeroşi credincioşi, între care s-au aflat şi oameni de cultură, scriitori şi poeţi reprezentativi pentru urbea bacoviană. Cu acest prilej, la sfârşitul slujbei, poetul Dumitru Brăneanu a oferit PS Ioachim Băcăuanul «Diploma de excelenţă» pentru «bogata activitate publicistică şi editorială»”, a precizat preotul Constantin Gherasim, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

Acest simbol al recunoştinţei pentru ierarh vine din partea scriitorilor băcăuani ca urmare a faptului că PS Ioachim Băcăuanul s-a remarcat în ultimii ani printr-o bogată activitate culturală, manifestată prin susţinerea şi participarea la numeroase activităţi culturale, prin preocupările sale imnografice, precum şi prin publicarea şi coordonarea mai multor volume de referinţă pentru teologia şi cultura românească, cum ar fi “Îndumnezeirea omului în gândirea părintelui Dumitru Stăniloae”, “Cultul Cuvioasei Parascheva în Ortodoxie” şi “Creştinismul abia începe”. Prima lucrare reprezintă teza de doctorat a PS Ioachim Băcăuanul pe care ierarhul a susţinut-o în 1994, la Paris. Cea de-a doua carte reprezintă o cercetare a cultului Sfintei Cuvioasa Parasacheva, ocrotitoarea Moldovei. În lucrarea “Creştinismul abia începe”, PS Ioachim Băcăuanul a adunat lucrările editorialistice ale ultimilor ani.

Lansarea celor trei lucrări va avea loc marţi, 25 martie, la ora 17.00, în Sala Amfiteatru a Parcului Multiplex din Roman şi va avea scop caritabil. La eveniment sunt aşteptaţi preoţi din Eparhia Roman, înalte feţe bisericeşti, oameni de cultură, profesori universitari, cadre didactice din învăţământul preuniversitar şi elevi. Este al patrulea oraş în care ierarhul face lansarea celor trei volume, după Oneşti, Bacău şi Moineşti.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Ioachim Băcăuanul și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul distins de Uniunea Scriitorilor

  1. Mariana Gurza zice:

    Felicitări PS Ioachim Băcăoanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului!

    Pace și bucurii duhovnicesti !

    Doamne Ajută!

Comentariile sunt închise.