Veronica Balaj – Revedere cu ,,Orașul alb”

vechiul-ierusalimM-am reîntors în toamna aceasta la Ierusalim, unde am avut șansa să revăd locurile care anul trecut m-au impresionat într-o manieră unică.
Aproape că nu e bine sa încerci sa diseci anumite stări .
Am fost însoțită din nou de Maica Nicolaida, de Maria, asistenta sa și în varii trasee de poetul Menahem Falek, traducătorul celui de-la doilea volum al meu în limba sfânta, ebraică.
Volumul”Ierusalim -Jerusalem”, apărut la editura Zur-Ott, din orașul -centru spiritual al lumii.


Tel-Avivul mi s-a arătat în zilele de toamna ca o mare capitală cu aer…tineresc. Ieșisem pe la ora 11 din noapte de la lansarea carții unde au participat neașteptat de mulți scriitori, o sală arhiplină, tonalitate destinsă, primitoare și prin inserțiile muzicale, veselă.
Haifa înconjurată de mirajul mării…un loc absolut fremecător, cu mulți poeți. Dornici de comunicare, chiar dacă nu-mi cunoșteau limba și nici eu ebraica, totuși , ne-am înteles, ( măcar prin intremediul englezei).
Am văzut că-n lume se mai citește poezie. Nici un ton pesimist nu încape…că este pentru o un anume gen de public…e normal…Toate lucrurile selecte și esențiale au adepți numărați, nu cu ghiotura.
Detalii vor fi într-o carte nouă…

coperta

 

lecturaţi aici: Veronica Balaj:  Ierusalim -Jerusalem