,,Ochii copilăriei” expoziție de pictură a elevei Felicia Roca, la Biblioteca ,,George Radu Melidon” din Roman

expozitie pictura„Nu știu, din câte lucruri decorează viața, să fie vreunul mai emoționant și mai frumos decât tabloul, și artă mai pură decât pictura. Un desen e preferabil unei poezii, și unei cărți îi poți da rândul, bucuros, după o pictură” (Tudor Arghezi)

Ce este pictura? O confesiune în public.
Cu toții știm că ochii sunt o fereastră spre suflet și ce e mai frumos decât sufletul unui copil?
Biblioteca George Radu Melidon a dat din nou culoare lecturii prin expoziția de pictură intitulată „Ochii copilăriei”.
Astăzi, am cunoscut un copil-artist, pe nume Felicia Roca și ochii noștrii trebuie să privească îngăduitor și naiv la ce fac copiii pentru că, fiind oameni maturi, uităm să mai fim copii. Lucrările artistei impresionează prin culoare și – ca privitor – constați că nu au titlu, ceea ce înseamnă că în sufletul Feliciei este o căutare, încercând să meargă pe drumul marilor artiști.
Acest lucru îmi aduce aminte de faptul că pe 15 mai s-au împlinit 175 de ani de la nașterea marelui pictor roman, Nicolae Grigorescu. Poate că pentru artistă e un semn de bun augur.
Felicia Roca este o promisiune pentru lumea artelor și Biblioteca noastră îi dă oportunitatea de a-și arăta talentul, organizându-i prima expoziție şi facând-o cunoscută astfel publicului.
Amintesc celor prezenți la acest eveniment, că Biblioteca din Roman, ca și instituție de cultură, a deschis drumul mai multor artiști, organizându-le prima lor expoziție. Reamintesc pe:

Ondina Turturică (designer vestimentar)
Simona Cercel (student la arhitectură)
Ștefania Dumbravă (artist plastic)
Heliana Rotariu (artist plastic)
Raluca Popescu (artist plastic)
Cristinel Ionel Prisacaru (Profesor, artist plastic, membru al U.A.P.)

Felicia Roca este cea mai tînără dintre expozanți și drumul ei este la început, având doar 14 ani. Biblioteca se alătură celor care au dat încredere începutului acestei artiste; părinților, profesoarelor dna. Murariu Carmen și dna. Anghel Nadejda care au îndrumat-o și nu în ultimul rând, directoarei Liceului Tehnologic – Adjudeni, dna. Corina Barcan.

Asociația Culturală „George Radu Melidon”  a oferit Feliciei, prin directorul Editurii Muşatinia, dna. Emilia Țuțuianu, următoarele cărți:

-Clipe, Ioan Țepordei, grafica Oana Țepordei
-Chemarea timpului, Rodica Cernea
-Ambasador onorific al românismului, Ben Todică

Astăzi, biblioteca ne-a decorat câteva ceasuri din viață, colorându-ne clipele cu pictura Feliciei.

 Iulia Stoleriu