Mariana Cristescu – Cu cărţile pe faţă!

„Românii sunt un popor fără istorie…, destinaţi să piară în furtuna revoluţiei mondiale… Dispariţia lor de pe faţa pământului va fi un pas înainte.” (Fr. ENGELS)

„Vlahii erau un popor paşnic, binevoitor, primitiv. Acest lucru se observă şi în satele lor, trăiau în case mici, dărăpănate”… Am citat din „Traseul legendelor sătmărene”, ghid turistic recent editat, din fonduri europene, de „un obscur ONG din localitatea Patyod, Ungaria, în parteneriat cu Asociaţia Culturală Nagykaroly es Videke” (n.n. – care funcţionează pe lângă UDMR Carei), „care conţine un limbaj agramat şi o mulţime de expresii jignitoare la adresa românilor. Aceştia sunt denumiţi peiorativ «olah», în secţiunea scrisă în limba maghiară, respectiv «vlahi» în secţiunea scrisă în limba română, fiind caracterizaţi drept un «popor primitiv»”. Ghidul, mistificând grosolan Istoria românilor, a fost realizat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013, fiind distribuit în mod gratuit în ţara noastră, în peste 1.500 de exemplare. Nu este exclus ca acesta să fie distribuit şi în străinătate, întrucât nu este editat doar în limbile maghiară şi română, ci şi în engleză şi germană.
Directorul Bibliotecii Centrale Universitare «Lucian Blaga» din Cluj Napoca, prof. dr. Doru Radosav, contestă „atât conţinutul lucrării, cât şi faptul că produsul a fost editat sub sigla Uniunii Europene”, afirmând că „se va adresa inclusiv europarlamentarului Ioan Mircea Paşcu, pentru ca lucrarea să facă obiectul unei interpelări în Parlamentul European”. În opinia universitarului clujean, „Acest tip de proiect transfrontalier reprezintă un veritabil atac la adresa românismului. Este inacceptabil ca istoria românilor să fie denaturată de o asemenea manieră, în numele transfrontalierismului. Lucrarea reprezintă «un afront» la adresa românilor”. Are perfectă dreptate.
Ca de obicei, ai noştri mai-mari sau mai mici, au tăcut mâlc, să nu tulbure sensibilităţile discriminaţilor pozitiv, a căror obrăznicie a luat un avânt fără precedent.
„Românii sunt un popor fără istorie, destinaţi să piară în furtuna revoluţiei mondiale. Ei sunt suporteri fanatici ai contrarevoluţiei şi vor rămâne astfel până la extirparea sau pierderea caracterului lor naţional, la fel cum propria lor existenţă, în general, reprezintă prin ea însăşi un protest contra unei măreţe revoluţii istorice. Dispariţia lor de pe faţa pământului va fi un pas înainte.” (Karl Marx şi Friedrich Engels, Opere complete, vol. 8, pag. 229) Oare chiar aşa să fie? Aşa suntem noi, poporul român? Păi, dacă suntem nişte… „gunoaie”, de ce ne urăsc unii, şi mai ales de atâta vreme? Nu poţi urî ceva sau pe cineva lipsit de valoare, decât dacă deţine vreun „ingredient” periculos ori constituie un obstacol în calea ta. Care ar fi obstacolul reprezentat de poporul român, „contrevoluţionar” (a se citi contraproductiv!) şi „fără istorie”? Răspunsul este cuprins în însăşi „sentinţa” din veacul al 19-lea, a lui Engels: „caracterul lor (n.n.- al nostru) naţional”, de a cărui „extirpare sau pierdere” depinde dispariţia noastră de pe faţa pământului, ceea ce, pentru viitorul revoluţiei mondiale dorite atunci de Engels, şi cel al Federaţiei regiunilor europene preconizate acum de Noua Ordine Mondială, ar însemna „un pas înainte”. Voilá!
„Larry Watts, unul dintre istoricii care a adus nenumărate elemente de noutate în istoria recentă a României, a evidenţiat tranşant ura unor unguri şi ruşi la adresa românilor: «… şovinismul antiromânesc e evident – poporul român rămânând un popor-paria mulţi ani după căderea lui Ceauşescu», subliniind de unde porneşte: «De la ocupanţii Transilvaniei, la Engels – care cerea explicit uciderea în masă a românilor şi eliminarea „popoarelor-gunoaie” (vezi citatul de mai sus) -, şi de la Lenin, care a declanşat primul război al U.R.S.S. cu România şi (de la Gorbaciov – n.a.) care a dirijat ultimul război al U.R.S.S., dus tot cu România, în 1989, politica agresivă sovieto-rusească se prelinge ca o dâră de sânge în istoria Romaniei.[…] În România de după ’89 a existat linia gorbaciovistă, care nu a vrut intervenţie militară, a fost linia G.R.U., care a fost pregătită pentru intervenţia militară şi paramilitară, şi a fost linia K.G.B.-istă, de asemenea, pregătită pentru intervenţia militară sau paramilitară. Puterea a fost acaparată de vechii agenţi sovietici înlăturaţi de Ceauşescu». «Adevărul este că ţările din Pactul de la Varşovia au conlucrat împotriva României, încă din anii ’60, şi în anii ’70-’80, au continuat într-un mod foarte nociv, prin serviciile lor de informaţii până în ’91 […]. În 1971, Brejnev declara: „Ceauşescu a mers prea departe”. […] Foştii „prieteni” din Pactul de la Varşovia au scos România din joc. Ei sunt, astăzi, bunii europeni»” (Ion Măldărescu, http://www.art-emis.ro).
„Bunii europeni” care îşi permit, în România, sfidări pe care nicio ţară civilizată şi (încă) liberă nu le-ar permite, nimănui, pe teritoriul ei. Din păcate, mizeria aceea de „ghid turistic” apărut la Satu Mare nu e nici primul, nici ultimul gest de sfidare nemeşească la adresa românilor. De pildă, cazul Sabinei Elena Muruianu, fetiţa cu bentiţă tricoloră din Covasna, ar putea fi respins de Consiliul pentru Combaterea Discriminării, condus de Asztalos Csaba, acesta argumentând, joi seara, la DigiTV, că… „Există o petiţie depusă şi urmează să derulăm procedura legală: urmează audieri, după care soluţionare. În audieri vom invoca problema că s-a făcut o plângere în numele altei persoane. Petiţia e depusă de un parlamentar în numele fetiţei, ca atare, dacă părinţii fetiţei nu-şi asumă petiţia, ea va fi respinsă”. Pretextul e penibil, doar aparent provocat de o criză de orgoliu, acest Asztalos Csaba având posibilitatea şi chiar obligaţia morală de a se autosesiza din poziţia pe care o deţine.
Exemplul ar putea părea nerelevant în abordarea temei, dacă nu am şti că politica maghiară autonomistă presupune atacuri continue, făţişe sau subliminale, la conştiinţa naţională românească. Să ne amintim că, la doar două zile după numirea sa în funcţia de consilier al premierului României, György Frunda declara, pentru publicaţia „Népszabadság” din Ungaria: „România nu este un stat naţional! (…) Am aceeaşi convingere şi aceleaşi principii ca atunci când am fost secretarul adunării constituante şi spun în mod necontenit că România nu este un stat naţional. Şi, de fapt, acum cu atât mai puţin ca atunci când s-a schimbat regimul, deoarece a intrat în Uniunea Europeană, N.A.T.O., Consiliul Europei, şi a renunţat la o parte a suveranităţii sale, pe care o împarte cu instituţiile europene de care aparţine. (…) România să o lase mai moale cu statul naţional. Minciuna are picioare scurte. Dacă reuşesc (o) să susţin acea regiune în care maghiarii sunt majoritari, pentru că această regiune există de mai multe secole, aceste regiuni au dobândit autonomia sub Maria Tereza, iar numitorul comun al Uniunii Europene şi cel al Impăraţiei Mariei Tereza sunt regiunile, iar viitorul se bazează tocmai pe aceste regiuni”.
„Refuzul, sub pretexte puerile de primire a României în spaţiul Schengen, în special al Olandei (interesată prea mult de portul Constanţa), alimentat de lobby-ul maghiar, se asociază cu creşterea artificială a numărului cetăţenilor cu dublă cetăţenie din România. Guvernele şi preşedintele României, în mod trădător, au acceptat ca pe teritoriul ţării noastre să fie aplicată o lege budapestană vizând acordarea cetăţeniei ungare pentru anumiţi cetăţeni români. Ori serviciile speciale nu au sesizat aspectul (mira-m-aş), ori cârmacii României execută necondiţionat, şi fără să ne întrebe, comanda. Preşedinţia, Parlamentul României şi Guvernul ţării ne asurzesc cu o tăcere criminală. (…) La rândul lor, viperele autohtone, slugi preaplecate şi parşive ale Înaltelor Porţi occidentale, execută, fără crâcnire, ad literam, ordinele primite, fie de la Oncle Sam, fie de la dictatorii bruxelieni. Toate, în detrimentul poporului român. După ce au anihilat forţa de reacţie a Armatei, agresorii muşcă lacom din trupul ţării, conştienţi de starea de neputinţă în care ne-au adus. Panglicile cu care România a fost îmbrobodită vreme de mai bine de douăzeci de ani aduc tare mult cu mărgelele cu care coloniştii i-au amăgit pe papuaşii din Noua Guinee. De aici şi până la aberanta afirmaţie «Distrugerea României este o cauză nobilă», nu-i decât un pas. (…) Urmările acordului, nedeclarat oficial, dar uşor sesizabil, Merkel-Putin se doresc o versiune actualizată a Pactului Hitler-Stalin. La fel ca în urmă cu 74 de ani, consecinţele le suportă tot românii. În acest context, un obscur scârţa-scârţa pe hârtie transnistreană şi-a permis să afirme că România ar trebui să dispară ca stat. Deşi «perla» xenofobului sună dezacordat, ea nu constituie decât ecoul deciziilor dictatorilor de la Bruxelles, care au decis că, în 2013, se va realiza «distrugerea statelor naţionale şi transformarea Uniunii Europene într-o „federaţie de regiuni”, astfel încât elitele naţionale să nu mai poată opune rezistenţă centrului decizional aflat, undeva, pe axa Bruxelles-Berlin».
Dictatul de la Bruxelles nu este altceva decât versiunea clonă a Diktatului de la Viena, iar mult trâmbiţata modificare a Constituţiei României va fi Calul Troian prin care «regionalizarea», inclusiv cea pe criterii etnice, va instaura dictatura şi controlul absolut al New World Order (Noua Ordine Mondială), în spatele căreia se află entităţi naţionale şi supranaţionale deosebit de influente. Mişcările separatiste din ţările occidentale precum Spania, Marea Britanie, Italia, Franţa, Scoţia etc. au fost listate în planurile Comisiei Europene de «regionalizare-federalizare» a tuturor statele-membre şi creare a Federaţiei europene S.U.E. (Statele Unite ale Europei) sub copita N.W.O.” (Alexandru Moraru, „Război total împotriva României”).
Nimic nou sub soare! La începutul lunii decembrie 1989 – sunt sigură că vă amintiţi -, Nicolae Ceausescu primise un raport despre discuţiile de la Malta dintre celor două mari super-puteri de la acea vreme, Statele Unite şi URSS. Raportul vorbea despre „un nou echilibru pe continentul european”, o „redefinire a sferelor de influenţă” şi avea la bază lucrarea lui George Demko şi William Wood, „Recompunerea lumii în secolul 21”, precum şi discuţiile reprezentanţilor celor doi poli de putere, obţinute de un spion român. Pentru România, se prevedea ca Transilvania să devină parte a Ungariei, actualele judeţe Dolj, Caraş-Severin şi Timiş să se desprindă de România şi să devină „ o ţară a ţiganilor”, partea vestică a Basarabiei să revină României, iar partea estică, inclusiv Transnistria, să devină zona autonomă „Dniester”, în cadrul Ucrainei. În octombrie 1992, publicaţia franceză „L’evenement de Jeudi” confirma aceste „previziuni”, publicând harta geostrategilor. Peste România de sud-vest scria „Ţigani”. Ştiindu-se, în sferele de conducere, că o geostrategie pe termen lung se aplică, eventual adaptându-se din mers, documentul a alertat forurile militare. (…) Documentul cu pricina se pare că a fost responsabil şi de catastrofa aeronautică de la Baloteşti, din 1995, pentru că în avion s-ar fi aflat persoana care reuşise să pună mâna pe el. „Raportul de la Malta” a provocat demisia, la 1 noiembrie 2000, a generalului de corp de armată Mircea Chelaru din funcţia de şef al Marelui Stat Major al Armatei, care organizase o conferinţă de presă pe această temă. „Preşedintele Emil Constantinescu m-a chemat şi mi-a zis să dau o dezminţire”, preciza acesta, pentru gazetarii de la „De veghe Patriei”. „Evident, nu aveam ce să dezmint. (…) Aveam informaţii precise despre acţiunile de enclavizare a sudului Olteniei, şi nu numai. În 1996, se observase o acţiune de musulmanizare a Dobrogei, pentru constituirea unei comunităţi religioase după modelul Huntington. Mi-am prezentat demisia, ca singura soluţie pentru rezolvarea situaţiei. Oricum, produsesem declaraţia menită sa transmită celor în cauză că nu pot să-şi ducă la capat acţiunile, că naţiunea română este protejată. (…) Conştiinta unei naţiuni se bazează pe cinci piloni: drapel, imn, uniformă, limbă şi tradiţie. După cum puteţi observa, exact aceşti piloni sunt atacaţi, pentru ca poporul român să-şi piarda conştiinţa naţională şi să poată fi divizat. Atacarea acestor piloni este o dovadă clară că se urmăreşte în continuare fărămiţarea României!” – sublinia, atunci, menţinându-şi opinia şi în prezent, domnul general Mircea Chelaru.
Ne aşteaptă zile grele şi bine ar fi să ne trezim măcar în ceasul al 12-lea. Până nu e prea târziu!