Emilia Ţuţuianu – Cu plecăciune în faţa Maestrului, La mulţi ani domnule Ciobanu!

         Un romaşcan de talie planetară ne este domnul Gh. A. M. Ciobanu, un spirit viu şi efervescent la cei optzeci şi opt de ani, care îi împlineşte acum, căruia îi dorim încă mulţi ani de acum încolo pentru a ne îmbogăţi cu spiritul Domniei Sale.

        Jovial şi zâmbitor, un partener distins şi destins, căruia conversaţia şi jocul minţii îi sunt prime şi inegalabile pasiuni şi plăceri. Cuvintele rostuite şi glăsuite de Domnia Sa ne poartă în universul creaţiei minţii umane, cu o inegalabilă putere de  făptuire şi o imaginaţie debordantă. Amintiri cu rost, întâmplări la care a fost părtaş, cu oameni pe măsura staturii sale intelectuale, care de altfel sunt prezentaţi în volumul ,,Portrete printre rame”, sau doar magice intervenţii în conversaţii cu personalităţi ale lumii culturale de azi, cărora le este pe potrivă un agil interlocutor, domnul Ciobanu ne farmecă pe toţi. Pentru fiecare om are un cuvânt de spus, chiar dacă interlocutorul e doar un simplu montaniard sau bibliotecar din Bârlad, unde suntem siguri a produs şi a rămas cu o frumoasă amintire, din partea doamnelor bibliotecare de acolo, după ce pasiunea pentru conversaţii şi-a arătat-o, fiecare om îi produce o bucurie domnului Ciobanu şi fiecăruia îi trimite din lumea minţii Sale o rază a divinului cuvânt, o rază de lumină.

          Ca un vechi lup dacic, păstrător al tradiţiilor şi înţelepciunii poporului său doar pe cale orală, mai aproape de sufletul fiecăruia, domnul Ciobanu începe doar în ultimii ani publicarea operelor sale, dorind să împărtăşească din călătoria Sa pe această planetă şi celorlalţi semeni. Să fii în preajma domnului Ciobanu e o încântare, energiile pozitive te înconjoară şi te poartă în raiul imaginaţiei creatoare.

          Un mare erudit şi om de cultură, romaşcanul nostru drag, dar şi un om în preajma căruia zâmbetul e obligatoriu, o prezenţă agreabilă şi hîtră care are tot timpul tolba minţii plină de daruri pentru toţi din prejma lui.

Domnule Ciobanu să ne trăiţi întru mulţi ani rodnici şi creatori! Melidonium vă ureză La mulţi ani!

 

Reclame

8 gânduri despre „Emilia Ţuţuianu – Cu plecăciune în faţa Maestrului, La mulţi ani domnule Ciobanu!

 1. RUGĂ PENTRU UN PRIETEN

  Între naştere şi moarte,

  ştii,

  anii se adună, mărgele albe,

  sau negre,

  sau colorate.

  Ca pe mătănii,

  Dumnezeu mereu îi numără :

  jumătate sunt de izbândă

  şi de triumf,

  jumătate de cumpănă.

  Jumătate sunt ai inimii tale,

  jumătate ai inimilor altora.

  Ai lui Dumnezeu, toţi.

  Cu respect si pretuire,
  Mariana Gurza
  Timisoara

 2. La multi ani Maestrului Ciobanu un adevarat Meister der Worte al urbei romascane intrat in conul de lumina al scriitorilor prin grija si munca Muşatinei edituri cu cele sapte titluri aparute pana acum. Sa ne traiesti ani rodnici in den Werken und Ideen!

 3. Cu prilejul împlinirii frumoasei vârste, stimate domnule profesor Gheorghe A.M. Ciobanu, permiteţi-mi să vă urez sănătate, spor în toate – spor în condei şi spor de idei – şi mulţi, mulţi ani alături de cei dragi.

  Cu profundă stimă, Petruş ANDREI

 4. Seniorului culturii romaşcane, la aniversare, urări de sănătate ,împliniri şi la fel de multă vitalitate şi înţelepciune în condei ! La mulţi ani, domnule PROFESOR !

Comentariile sunt închise.