Ioan Miclău – Câteva cărţi şi o confirmare de suflet!

Domnului  Ben Todică, Multumiri pana la Dumnezeu! Am primit cartile domniei tale! Adevarate flori de  primavara, cu cer senin si stele australiene!
1“Ben Todica – Ambasador onorific al românismului”, este o carte care adevereste recunoasterea pe care i-o face  toti acei care l-au cunoscut si il cunosc, desigur inclusiv recunoasterea mea sincera si frateasca.  Cu o prefatare a  PS Ioachim Bacauanul, Episcop al Episcopiei Romanului si Bacaului, fapt deosebit de pretuit. Directorul Emilia Tutuianu Dospinescu,  la Editura Muşatinia, cu echipa editoriala reusesc  sa scoata o excelenta carte. Republicarea la Editura Muşatinia si a celor doua volume ,,Între doua lumi” si ,,În doua lumi”, este inca o asigurare a nemuririi scrierilor lui Ben. Ma bucur ca a gasit in sufletul sau ales si in Cartile sale loc si pentru mine, care dupa cum se vede,  intotdeauna m-am straduit sa fiu la inaltimea prieteniei  sale. Autorul  este  si a ramas, constat  din scrierile sale, daruit asa cum a fost daruit de Dumnezeu acolo la botezul  sau din cristelnita bisericii romanesti din Iezer. ,,Esti  Benule banateanul de 100% prin crestere, românul complet prin cuget si simtire, purtatorul  drapelului si al culturii noastre romanesti!”

Da. Acesta este Ben din Ciudanovita in constiinta noastra romaneasca din (diaspora) lumea romanilor de pretutindeni! Cartile primite vor primii desigur loc de cinste la Biblioteca “Mihai Eminescu” – Cringila, N.S.W, -Australia, pentru cititorii romani-australieni! Personal am fost placut impresionat incepand de la coperta cu frumoasele ei  peisaje la cartea “Ben Todica-Ambasadorul onorific  al romanismului” unde descoperii  o amintire a anilor trecuti prin acea fotografie care il arata pe Ben la Biblioteca “Mihai Eminescu “ din Cringila, N.S.W.(randul doi, mijloc), apoi sfintele stele de pe steagul Australiei.  Bine gandita idee a coordonatorului editorial Dorin Dospinescu.

In continuare cartea  cuprinde cele mai omenesti ganduri si aprecieri  a unui impresionant numar de personalitati de seama  ale culturii si artei romanesti. Note bibliografice despre  autor prezinta dl.Vasilica Grigoras, de-adreptul o adevarata postfata, are si un “motto” pe masura,  semnat de dl.George Anca. Numai citita cartea aceasta  va putea  aduce cititorului  adevarata  patrundere  despre care  semnaleaza “motto’-ul dlui George Anca: “Si eu te-am perceput, de la prima veste despre existenta ta, drept un unicat, nu atat Ben Romanul – Zorba Grecul, nici omul anului in Australia, dar un mister nemaidiasporean, de revenire la toate radacinile lumii prin radacinile romanesti”.

Scriam si eu, nu de mult, despre valoarea unei cartii, si cred ca eram inspirat, fiindca aceste carti daruite de autor noua romanilor, vin acum drept marturie caci “cartea reprezinta viata unui om, iar omul este o carte in scriere”. Vad in cartile primite azi,  Omul si Viata lui Ben Todica din Ciudanovita, cum obisnuiesc eu  ai zice! SA NE TRAIESTI LA MULTI ANI BENULE, ROMANULE  DE PRETUTINDENI!  Asteptam urmatoarea carte!

Cu ales respect,

   Ioan Miclau Gepianul

  14.03.2013

 

 

Reclame