Radio Sufleţel – Un radio din suflet pentru sufletul tău

Radio sufletelMotto: Ştii unde-i pământul? acolo sunt eu, acolo  îmi e gândul … mereu  Eugen Emeric Chvala  radiosufletel.ro

 …Cu radioul am făcut cunoştinţă acum câțiva ani. Întâmplător sau poate nu, am ascultat primă dată, online, Radio Dor de Ţară (RDT). Laurenţiu Pintoi (Lary), Cristi Tofan (Magy), Roxana Roşca (Fulguleţ) au fost primii oameni de radio pe care i-am ascultat. Dragostea mea pentru radio şi în mare parte ceea ce ştiu despre ce e radio online şi cu ce se mănâncă acesta. de la ei am aflat şi le sunt recunoscător pentru acest lucru.

Am lucrat mult alături de ei şi de ceilalţi membri ai echipei de atunci. Din motive ce nu are sens să le amintesc acum, am renunţat o perioadă la activitatea radio, pentru ca nu după mult timp să accept o provocare mai mult decât onorantă pentru mine: realizarea de emisiuni la Radio Transilvania Internaţional. RTI un post de radio online german, un radio multicultural unde eu am realizat emisiuni in limba română, prin care am încercat să promovez valorile culturii româneşti. Sper că ceea ce am făcut eu acolo, la RTI, a fost bine, că am reuşit să transmit ascultătorilor acestui post de radio, detalii despre lumea mirifică a valorilor româneşti. RTI, o echipă cu adevărat de profesionişti !

Momentul nașterii Radio Suflețel a fost determinat de dorința mea de a lupta împotriva nonvalorii atât din muzică dar nu numai. Am cunoscut între timp atât lumina şi plăcerea acestei activităţi deloc la îndemâna oricui dar şi laturile din umbră, cele care rănesc şi dor.

Din momentul începerii emisiunilor Radio Suflețel şi până azi au depus suflet prin realizarea de emisiuni şi nu numai, şi în spate… mă refer la activitatea tehnica mulți iubitori de frumos şi am săîncep cu unul din cei mai apropiați sufletului meu Adi Bogosel căruia îi mulțumesc din suflet pentru absolut tot !

Într-un istoric al Radio Suflețel o să îi prezint pe toți cei care, fie şi o secundă, au fost alături de Radio Suflețel, atât ca membrii ai echipei cât şi ca ascultători fideli, colaboratori etc. pentru că sunt mulți, foarte mulți şi merită fiecare să i se știe contribuția .

Apoi .. eu mi-s bănăţean prin naștere (gugulan – banatzan ge la munce), moldovean prin faptul că aici viețuiesc dar în aceeași măsurăşi ardelean şi dobrogean şi oltean şi maramureșean şi bihorean şi muntean şi bucovinean şi basarabean şi .. di tăte.

Eu şi inima mea aparținem României întregi… acolo unde este valoare şi mai ales când este vorba de folclor curat.. știți, pentru unii din acești tineri va trebui să ne scoatem pălăria şi să îi respectăm .. ei vor duce pe mai departe zestrea identitară a neamului ăstuia românesc.

Ii voi promova, atât cât pot pe toți acei tineri de valoare din folclor care respectă la rândul lor zestrea ce li se oferă … Nu am făcut şi nu voi face niciodată diferențe între regiunile folclorice..

Sunt mulți care cântă dar nu toți știu sau nu vor să respecte autenticul.. ei sunt cei care vor pieri din memoria publicului precum muștele iarna… cei ce vor ști să prețuiască autenticitatea vor primi nu doar premiile juriilor ci şi nemurirea din arhiva sufletului romanesc.

Ce pot însa să spun, e ca acum Radio Suflețel emite… emite şi încet îşi consolidează prezenţa sa în acesta lume foarte încurcată… minunată dar şi ciudată a internauților.

 Nu pot sa inchei fara sa multumesc unor oameni ce imi sunt foarte dragi si care au depus mult efort uneori pentru ca azi Radio Sufletel sa existe: Cory Roth, Tania Ivolschi, Simona Balea, Angelica si Niky Parus, Mariana Cinas si din echipa radio Virgil Avram si Alexandru Botu.

 Eugen Emeric Chvala   

Eugen Emeric Chvala

radiosufletel.ro

(Din vol.  În spatele oglinzii – Eugen Emeric Chvala)

Un gând despre „Radio Sufleţel – Un radio din suflet pentru sufletul tău

Comentariile sunt închise.