„Şi caii sunt verzi pe pereţi” la Piatra-Neamţ

După spectacole de teatru şi concerte, la Casa de Cultură din Piatra-Neamţ  a venit vremea proiecţiilor de filme.

„Şi caii sunt verzi pe pereţi”, în regia lui Dan Chişu, va putea fi vizonat de pietreni pe 18 şi 19 noiembrie. Filmul care a avut premiera la începutul acestei luni prezintă povestea a două destine: cel al unui cuplu de tineri, care ar fi putut deveni bogaţi, celălalt urmăreşte povestea a doi adulţi, care din cauza lipsei lor de cunoştinţe atunci când vine vorba de tehnologia modernă, sunt păcăliţi de un spam primit pe e-mail, intră într-o loterie online falsă şi pierd toate economiile lor. Poveştile se întâlnesc la sfârşit, când se pierde orice speranţă şi refuză singura lor şansă de a se îmbogăţi.

Din distribuţie fac parte: Adrian Titieni, Tudor Smoleanu, Anca Florescu Ionut Vişan, Dragoş Bucur, Coca Bloos, Constantin Ghenescu.

Despre acest film, Dan Chişu declara: „Filmul vrea sa scoată în evidenţă relaţia imaginară a omului cu îmbogăţirea. România de azi este agresată de promoţii şi tombole cu câştiguri uriaşe. Nu trece zi să nu vezi la televizor o reclamă la cum poţi să te îmbogăţeşti fără să munceşti. Sticla de un milion de euro, ziarul care dă premiul de un milion de euro şi emisiunea de la tv în care săptămânal se pot câştiga până la cinci milioane de euro. În acest context este imposibil să nu te gândeşti măcar o dată cum ar fi să câştigi. Naivitatea acestor oameni pe de o parte şi ambiţia altora, în situaţii limită lasă însă loc şi escrocilor. Iar în ţările sărace ca România, există întotdeauna şi cei care doresc să profite de pe urma altuia. Plecând de la această realitate, filmul încearcă să analizeze condiţia a două situaţii atipice. Două generaţii, două poveşti cu aceeaşi temă: iluzia îmbogăţirii”.

De altfel, regizorul a spus ca s-a inspirat din propria viaţă pentru aceasta poveste, căci scenariul îi aparţine. Partea care vine din viaţa sa e legată de personajul magazinerului „analfabet” într-ale calculatoarelor. Chişu a mărturisit că a învăţat să lucreze pe computer în 2004, când a primit un laptop pe care sa scrie jurnalul călătoriei pe care urma să o facă în jurul lumii. „La un moment dat am apăsat doua butoane şi am sters tot. Toată munca mea de trei luni”, şi-a amintit Dan Chişu.

realitateamedia.ro