Muzeul Literaturii Române Iași – Lansare carte Gh. A. M. Ciobanu

Această prezentare necesită JavaScript.

Este o mare onoare acum pentru Editura Muşatinia, pășind în citadela culturii moldave – Iașiul atâtor personalități, trecute şi actuale,  ale  culturii, de a fi prezenţi aici printre invitați de marcă ai artelor romanești şi în faţa publicului ieșean iubitor de frumos.

Cu zece ani în urma o idee a distinsului poet Daniel Corbu a devenit fapt împlinit şi acum dintre cele aproape o suta de apariții editoriale ale editurii Muşatinia cele mai multe dintre ele poartă semnătura eseistului romașcan Gh. A. M. Ciobanu.

Vibraţia „primilor fiori”, apoi fascinanta ţesătură a unui Mit triadic –Mioriţa-, Ontifonismul, Omnifonismul, Olnifonismul, într-un cuvânt: muzica mileniului trei,  iar astăzi volumul Mecena, medic şi Misionar, Teodorescu – dedicat memoriei doctorului Constantin Teodorescu scris de Maestrul Ciobanu – toate au prins viaţă prin editura Muşatinia.

Consider această carte o carte de suflet, pentru că autorul este un bun prieten al celui care a fost dr. Constantin Teodorescu – dar şi o carte document pentru că în paginile ei veţi găsi testamentul de suflet lăsat oraşului Bîrlad de către dr. C. Teodorescu.

Cu câteva zile în urmă, lucrând la punerea în pagină a volumului Între două lumi, a promotorului de cultură Ben Todică din Australia, mi-a reţinut atenţia un pasaj din prefaţa acestui volum, semnat de scriitorul român, stabilit tot  în „Țara cangurilor”, Ioan Miclău.

„Omul este gânditorul, constructorul, artistul, luptătorul, visătorul, dar şi suferindul!” 

Ioan Miclău ne spune că fiecare om este un model, clădit pe alte mii de modele, unele urcând chiar din adâncurile genealogiei sale, astfel în final rezultă că fiecare părem a fi un model personal prin care ne caracterizăm, prin care ne prezentăm.

Dar ceea ce ne identifică modelul nostru interior, ar fi să fie fapta ce o facem, după fapte, se poate înţelege modelul din noi.

Cartea pe care o avem în faţă astăzi –Mecena, medic Misionar – ne vorbeşte despre fapte unui om care a înţeles să fie mereu în slujba semenilor săi…

Felicit pe doamna Sofia David şi pe artistul plastic Nelu Grădeanu pentru iniţiativa de a edita această carte, iar dumneavoastră vă mulţumesc că aţi făcut posibilă această manifestare dedicată  celui care a fost dr. C. Teodorescu.

2 gânduri despre „Muzeul Literaturii Române Iași – Lansare carte Gh. A. M. Ciobanu

  1. felicitari! am fost prezenta la acest eveniment si am trait emotii alaturi de dumneavoastra! mult succes in tot ceea ce faceti

Comentariile sunt închise.