Expoziție tactilă – „Simte Literatura”

Asociatia Art&Co organizeaza, in colaborare cu Asociatia Nevazatorilor din Romania, Asociatia pentru Cooperare si Dezvoltare Comunitara si Muzeul National al Carpatilor Rasariteni, expozitia tactila Simte Literatura (art-co.ro/proiecte), un proiect finantat de AFCN, continuare a proiectului Atinge istoria (pentru vizualizare rezultate art-co.ro). Atasat putesi regasi comunicatul si afisul expozitiei Simte Literatura.

 Expozitia tactila Simte Literatura isi propune sa dezvaluie personalitatea scriitorului interbelic Romulus Cioflec din Araci, atat persoanelor cu deficiente de vedere cat si publicului larg, devenind astfel prima casa memoriala accesibila publicului cu deficiente de vedere din România. 

Expozitia va fi deschisa publicului in perioada 9 octombrie – 15 noiembrie 2012 si va fi compusa din 2 machete tridimensionale, 2 portrete ale scriitorului la varste diferite si cateva obiecte care pot fi pipaite de vizitori. De asemenea expozitia va fi însotita de un ghid printat Braille si un ghid audio în limbile româna si maghiara. Fiind vorba de viata si opera unui scriitor, organizatorii completeaza turul muzeal si cu un scurt volum tiparit în Braille, în limbile româna si maghiara, intitulat „Romulus Cioflec. Calator în Europa”, care va contine fragmente din operele scriitorului, oferind o privire de ansamblu asupra creatiei sale literare. 

 Vizitatorii sunt asteptati cu nerabdare acasa la scriitor, care a pregatit toate cele necesare pentru întâmpinarea oaspetilor într-un colt parca rupt din povesti, presarat cu soare…

Astfel va invitam începând cu marti, 9 octombrie a.c., la Casa Memorila Romulus Cioflec din Araci, Jud. Covasna, pentru a calatori cu ajutorul simtului tactil prin literatura…

Mariana Mihai
  0758074891
  Asociatia ART&CO