Grupului psaltic „Filomelos” – 5 ani de la înființare

 
Prin mila și ajutorul lui Dumnezeu, duminică, 12 august, la biserica „Sf. Apostoli Petru și Pavel” din Moinești, grupul „Filomelos” a sărbătorit cinci ani de actvitate.

Invitați de onoare al acestui eveniment au fost membrii grupului psaltic Byzantion în frunte cu d-l Adrian Sârbu, alături de delegatul Arhiepiscopiei Romanului, parintele secretar eparhial arhidiacon Ciprian Ignat.

Părintele protopop Costel Mareș a fost gazda întregului eveniment și s-a străduit ca întâlnirea să se desfășoare într-o atmosferă cât se poate de primitoare. Liturghia s-a cântat antifonic de către cele două grupuri, mentorii, respectiv grupul Byzantion, întâlnindu-se prima dată cu ucenicii din grupul Filomelos în asemnea cadru.

Preasfințitul Ioachim Băcăuanul a ținut să-și exprime sprijinul și prețuirea pentru întreaga activitate a grupului Filomelos printr-o distincție de vrednicie acordată d-nei prof. Paula Cautiș, pentru cei 5 ani de activitate dirijorală.

Rezultatul întregii activități constă în legarea unor frumoase relații de prietenie între cele două grupuri cu nădejdea unor viitoare colaborări.

www.epr.ro

Reclame