Lansare de carte şi expoziţie de pictură la Muzeul de Artă Roman

Publicistul romașcan Gheorghe A.M. Ciobanu va lansa, în luna septembrie, cele mai recente volume- “Mecena, Medic și Misionar -Teodorescu” și “Portrete dintre rame”, ambele apărute la Editura “Mușatinia”.

 Primul volum este dedicat doctorului bîrlădean Constantin Teodorescu, prietenul profesorului Gheorghe A.M. Ciobanu, cel care a înființat cîteva publicații în orașul Bîrlad și fundația culturală ce îi poartă numele, sub patronajul căreia a inițiat și organizat zeci de evenimente culturale de cea mai înaltă ținută.

 Despre cea de-a doua carte vorbește directoarea Editurii Mușatinia, la care cele două volume au văzut lumina tiparului, Emilia Țuțuianu: “Noutatea volumului constă în realizarea unei suite de portrete, închise între acele limite înguste de timp și spațiu, cunoscînd istoria unei vieți. Tipare umane, nu simboluri, cu oameni adevărați, creionați din amintiri, sentimente, gînduri descriptive, oratorice, ne sînt dezvăluite cu umor și spontaneitate, trăsătură specifică stilului artistic ce îl caracterizează“.

Volumul cuprinde 150 de portrete ale unor personalități de prim rang cu origini în orașul mușatin.

Lansarea celor două volume va avea loc în luna septembrie, la Muzeul de Artă Roman, și va fi dublată de un eveniment plastic, și anume expoziția temporară de pictură semnată de artistul  plastic bîrlădean Nelu Grădeanu. Vernisajul expoziției de pictură va avea loc în prezența criticului de artă Valentin Ciucă și a unui public iubitor de cultură.

de Ana-Maria Postelnicu  Ziarul de Roman