Bustul compozitorului Sergiu Celibidache va fi amplasat în Roman

Un bust al compozitorului Sergiu Celibidache  va fi amplasat, în curînd, în piațeta ce va purta același nume, situată în fața fostei Școli de Muzică din Roman. Aproximativ 4.000 de euro au fost cheltuiți pentru realizarea acestui bust, de către moștenitorii compozitorului.

Bustul lui Sergiu Celibidache a fost realizat la Arad și a fost achitat de familia compozitorului. Prețul realizării unui astfel de bust este, orientativ, de 40 de euro pe kilogram, deci a costat aproximativ 4.000 de euro, avînd în vedere că are o greutate de peste 100 de kilograme. Bustul va fi amplasat săptămîna viitoare în Piața Sergiu Celibidache“, a precizat city-managerul Romanului, Ovidiu Bojescu.

În acest an, pe 28 iunie, se împlinesc 100 de ani de la nașterea marelui compozitor și dirijor romașcan.

articol de Alex Nistor ziarulderoman

Reclame

3 gânduri despre „Bustul compozitorului Sergiu Celibidache va fi amplasat în Roman

  1. E foarte bine ca s-a amplasat bustul Celibidache si mai ales ca se va restaura casa, organizandu-se eventual o sala de spectacole acolo, insa trebuie adaugat si un bust al lui Mihail Jora, un alt romascan celebru si mare muzician, putin uitat din nefericire, care completeaza istoria muzicala a orasului. E ciudat ca Mihail Jora nu are nicaieri nici macar un bust, ce sa mai zici de o statuie. In Romania, Enescu e inca singurul muzician care rezoneaza public, singurul cu monumente statuare etc, desi merita si alti o astfel de recunoastere. Mihail Jora, cel putin, face cu siguranta parte dintre acestia, chiar daca nu e un compozitor de talia internationala a lui Enescu.

Comentariile sunt închise.