„Şoptind Suspine Mute” – a doua carte a poetei Hedir Al-chalabi şi încă o treaptă spre consacrare

Poeta Hedir Al-chalabi  şi-a lansat, ieri, cea mai recentă carte – „Şoptind Suspine Mute”, apărută de curând la David Press Print. Evenimentul a avut loc la sala Clio a Complexului Muzeal Arad. În deschi­dere au vorbit scriitoarea Mariana Gurza din Timişoara şi criticul Dan Lăzărescu fiind prezent şi compozitorul Gheorghe Iovu care a susţinut un recital.


„Şoptind Suspine Mute” este cea de-a doua carte a autoarei. Ilustrațiile sunt realizate de Ioana Șimon-Vlad, concepția copertei aparține lui Daniel Pârjolea și Mariei Luiza Grecu, iar tehno-redactarea de Iman Al-chalabi. „Avem convingerea că «Şoptind Suspine Mute» este o carte de re­ferinţă a secolului în care trăim şi că este doar începutul prin care autoarea va rupe toate gratiile care o despart de o consacrare reală”, afirmă jurnalista Graziela Bârlă în prefaţa cărţii.
Lansarea volumului „Şoptind Suspine Mute” face parte din proiectul Grundtvig „Art-terapia în penitenciare”. Parteneri sunt Penitenciarul Arad, Liceul de Artă Sabin Drăgoi, Penitenciarul Szeged, Casa de Corecție Radece și Penitenciarul Verona. Facem menţiunea că la eveniment au fost prezenţi, pe lângă apropiaţi şi admiratori ai tinerei autoare şi reprezentanţi ai instituţiilor menţionate. La final scriitoarea a acordat autografe.

Cristina Lazurca