Vasile Menzel- Ion Ochinciuc şi jurnalul său

 Zilele trecute am avut prilejul să asist la o lansare de carte, la librăria „Mihail Sadoveanu” din Bucureşti, a scriitorului şi jurnalistului Ion Ochinciuc. Într-o sală cochetă, frumos amenajată, evenimentul s-a desfăşurat bucurându-se de o atmosferă plăcută.

      Cartea intitulată JURNAL ANAPODA, mi-a stârnit interes încă de la început. Cu un design elegant dar şi amuzant (pe copertă caricatura autorului), acest volum apărut la Editura „Tracus Arte” în 2012, este al doisprezecelea roman scris de autor la care se adaugă piese de teatru şi eseuri. Realizator la Radiodifuziunea Rămână, Ion Ochinciuc a fost cel care a dat viaţă celebrei emisiuni De toate pentru toţi  prezentată  pe rând de  cuplurile actoriceşti: Coca Andronescu şi Mihai Fotino, Stela Popescu şi Al. Arşinel, apoi Ioana Casetti şi Vasile Menzel.

       Revenind la „ Jurnal”, domnul Christian Crăciun, cel care a  prefaţat volumul, mărturisea: ” Ion Ochinciuc are condei uşor, scrie sprinţar şi cartea se citeşte pe nerăsuflate” apoi… „autorul amintirilor de faţă are voluptatea rezumării unei situaţii, printr-o vorbă de duh, reţinute cu încântarea colecţionarului rafinat”.

       Cei ce au prezentat volumul, doamna Sofia Şincan şi domnul Carol Melinescu, au avut de spus multe cuvinte de laudă. Discursurile lor fiind bine conturate având o retorică adecvată unei seri agreabile, predominate de bun gust. Evocând spusele doamnei Şincan, citez din memorie: Eu nu aş numi cartea Jurnal anapoda ci, mai degrabă, Ochinciuc la 84 de ani.

  Interesante au fost interpretările unor fragmente citite cu har de actriţa Doina Ghiţescu.

      În final aş dori să adaug şi eu < Domnule Ochinciuc vă felicit pentru carte şi pentru talentul cu care ati scris-o. >

                                                                             Dr. Vasile Menzel       

Un gând despre „Vasile Menzel- Ion Ochinciuc şi jurnalul său

  1. Va felicitam pentru minunatele dvs carti si pentru rabdarea de care dati dovada la acesta minunata varsta de a va asterne gandurile pe hartie. Asteptam lansarea de la Campina a „Jurnalului Anapoda „ din data de 16.06.2012 si suntem nerabdatori sa va felicitam pentru succesul dvs. Cu mare drag fam. Buldan -Campina

Comentariile sunt închise.