Inaugurarea Centrelor sociale din Parcul Melchisedec Roman

Centrul Social Multifuncțional și Centrul de Zi pentru Copii din incinta Parcului Melchisedec din municipiul Roman au fost sfințite astăzi, 20 mai, în cadrul celei de-a XII-a ediții a ”Zilelor Episcop Melchisedec” de către Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, înconjurat de un impresionant sobor de preoți și diaconi, sosiți în inima Eparhiei din toate cele șase protoierii.

Derulate sub coordonarea directă a Preasfințitului Ioachim, evenimentele religios-cultural și social-filantropice, desfășurate la Roman și Bacău în perioada 15 – 20 mai, au fost încununate de finalizarea unuia dintre cele mai impresionante proiecte social-filantropice din zona de sud a Moldovei.

Sărbătoarea din această zi a debutat cu slujba Sfintei Liturghii arhierești, oficiată în catedrala arhiepiscopală „Sf. Cuv. Parascheva” din Roman, în cadrul căreia, Preasfințitul Părinte Episcop a ținut un cuvânt despre semnificația sărbătorii din această duminică.

Apoi, preoții însoțiți de credincioși au plecat în procesiune cu sfintele icoane menționate în tratatul de specialitate al episcopului Melchisedec până în Parcul ce poartă numele ilustrului ierarh, unde au fost sfințite cele două centre, Centrul Social Multifuncțional și Centrul de Zi pentru copii din Parcul Melchisedec.

A urmat apoi, slujba Parastasului pentru episcopul Melchisedec, după care s-au depus coroane de flori la mormântul său. Cu acest prilej, Preasfințitul Ioachim a ținut un cuvânt despre viața și activitatea distinsului membru al Academiei Române și ierarh de seamă al Bisericii noastre.

Au mai luat cuvântul părintele vicar Ioan Gherasimescu, care a prezentat proiectul finalizat în această zi, apoi reprezentați ai autorităților locale și factori de resort implicați în derularea amplului proiect social filantropic.

La final au fost decernate diplome de excelență și de vrednicie celor care au contribuit la realizarea celor două centre social-filantropice.

epr.ro