Monedă aniversară dedicată memoriei lui Sergiu Celibidache

CASA CELIBIDACHE

În scopul omagierii artistului de renume mondial care a fost Sergiu Celibidache, Banca Naţională a României a decis să pună în circulaţie o monedă de argint cu scop numismatic, hotărîre apărută, de altfel, în numărul de ieri al Monitorului Oficial.

Primarul municipiului Roman, Laurenţiu Dan Leoreanu, spune că o astfel de iniţiativă este lăudabilă şi vine să întregească suita de acţiuni de la nivel naţional. “Vorbim de anul Celibidache şi este perfect normal ca asemenea manifestări să aibă loc. O monedă dedicată comemorării lui Sergiu Celibidache este încă o dovadă a preţuirii de care se bucură şi acum acest om care a făcut cinste naţiunii române. Peste două săptămîni, vom organiza la Roman un spectacol cultural de excepţie, iar în faţa  casei care îi poartă numele vom dezveli un bust comemorativ”.

Roman: Casa Celibidache

Anul acesta se împlineşte un secol de cînd marele dirijor şi compozitor Sergiu Celibidache, s-a născut în ziua de 28 iunie, la Roman.

Decedat în 1996 în Franţa, Sergiu Celibidache rămîne în istoria artistică pentru sutele de concerte pe care le-a dirijat, dar şi pentru compoziţii celebre, dintre care un impresionant Requiem, patru simfonii şi un concert pentru pian şi orchestră, rămase, în cea mai mare parte, inedite.

 de Alexandru SÎRBU ziarulceahlaul.ro

Reclame