Ciolaniada din politica românească- impresii de peste ocean

Aflată la limita decenţei politice şi la graniţele unei Europe moderne construită pe spiritual unei democraţii civilizate şi a bunului simţ faţă de locuitorii ei, România efulează prin demonstrarea practicelor politice barbare scuturate de către imersiunile fanariot-medievale ale unei pseudo democraţii de cartier. Ultimele practici de emulare a unei inteligenţe izvorâte din buzunarele şi interesele “partidelor de carton” post-decembriste divulgă prin jocurile de culise aranjate în spatele uşilor închise ale Palatului Parlamentului impotenţa şi machiavialismul oamenilor politici români de a conduce destinele ţării într-un mod civilizat, democratic şi paşnic. Meschinăria aşa zisului mers democratic a atins cum era de aşteptat, culmea absurdităţii în ultimele trei luni, când România a ajuns la înalta performanţă de a schimba două guverne într-o perioadă când situaţia economică precară a ţării nu o impunea.

În momentul actual România nu avea nevoie de această schimbare. În ochii cancelariilor occidentale şi a marilor corporaţii internaţionale, ţărişoara de la gurile Dunării a devenit un laborator de experimente politice asemănătoare lumii africane sub-sahariene cu păpuşari şi marionete gata să danseze pe ritmul înşelător al unor partide care pun mai presus de orice interesul personal decât pe cel al fraţilor români de rând. Interesul naţional “demagogic” afişat în ultimele luni de către “fruntaşii” politici din opoziţie şi de la guvernare au demonstrat ţării întregii incapabilitatea actualei clase politice de a conduce România. România nu este guvernabilă. Dragi politicieni dorim să vă reamintim că a-ţi fost aleşi să ne reprezentaţi şi să guvernaţi în folosul cetăţenilor şi nu să transformaţi instituţia legislativă a statului într-o “cuşcă de lei” prezidată de altruişti, traseişti sau falşi impostori politici.

Momentan prin criza politică declanşată la Bucureşti, România a pierdut o mare doză de încredere din partea partenerilor europeni, lucru care va conduce la câteva măsuri economice coercetive. Astfel cursul monedei naţionale se va deprecia până la cote minime la bursele de tranzacţionare europene. Preţurile bunurilor de consum vor creşte vertiginos inclusive cel al energiei elcectrice şi la carburanţi. Băncile vor înceta să mai ofere credite cu dobânzi mici pentru întreprinzătorii particulari şi populaţiei de rând. Dobânda pentru creditele bancare va creşte simţitor pe fondul deprecierii sectorului imobiliar cu cel puţin 20% până la sfârşitul anului. Inevitabilul deja sa produs iar această consecinţă nu va putea fi evitată prin nici un pachet de măsuri oricât de ambiţios ar fi implementat de către noul guvern.

Poporul român nu este cu nimic vinovat că s-a lăsat înşelat de către aceste fantome decupate din cenuşa comunistă post-decembristă, ci a fost condamnat prin a accepta politicieni fabricaţi de către PSD, PDL, USL sau PNL. Cu aproape o lună înainte de începerea alegerilor locale România a început să se scalde deja într-o baie politică de sânge fără precedent pe fondul adâncirii crizei economice naţionale. Sa ajuns la momentul în care orice guvern care se va afla la conducere nu va putea întreprinde nimic pentru a scoate ţara din prăpastia economică şi de a evita situaţia critică a Greciei, Spaniei, Portugaliei sau a Italiei.

În 2011 România a fost nevoită să se împrumute de aproape 6 miliarde de euro (7,9 miliarde de dolari) pentru a acoperi deficitul bugetar care în 2010 a fost de 6,8%. Autorităţile au redus drastic salariile din sectorul public şi au urcat taxa pe valoare adăugată la sugestia Fondului Monetar Internaţional. Numai la nivelul anului 2009, România a avut nevoie de 20  miliarde de euro (26 miliarde de dolari) din împrumuturi de salvare de la FMI, Uniunea Europeană şi Banca Mondială. O parte a fondurilor au fost folosite pentru a acoperi plata salariilor şi a pensiilor de stat pe anul 2009, când economia ţării sa contractat cu 7,1%.

Culmea ridicolului a fost atins în 27 aprilie când domnul Victor Ponta a declarat în plenul dezbaterii parlamentare asupra moţiunii de cenzură la adresa Guvernului Ungureanu că: “Astăzi sa făcut dreptate; Noi nu mai vrem firme dubioase, mite şi vânzări sub preţul pieţei.” Dânsul s-a referit în parte şi la intenţia guvernului de a concesiona pe termen lung marelui gigant energetic american Chevron, extragerea de şisturi bituminoase şi gaze naturale. Această decizie se pare că a stârnit proteste (nn.despre care nimeni nu a auzit) din partea militanţilor care doresc ca acest proces de exploatare să fie interzis aşa cum a fost în Bulgaria şi Franţa, pe fondul adâncirii problemelor de mediu. După cum se ştie, orice investiţie în sectorul energetic este obligată să respecte normele naţionale şi internaţionale de mediu şi mai presus de toate orice investitor străin cu capital exterior generează noi locuri de muncă si bunăstare în sânul comunităţii. Deci probabil că domnul Ponta este deranjat de acest principiu capitalist şi nu doreşte progresul societăţii româneşti din care face parte.

De ce a venit domnul Ponta in America?

Preşedintele Traian Băsescu îi propusese iniţial domnului Ponta fotoliul de prim-ministru în luna februarie când guvernul anterior condus de domnul Emil Boc a demisionat pe fondul protestelor de stradă şi a măsurilor dure de austeritate adoptate. La acea dată domnul Ponta l-a refuzat politicos pe preşedintele Băsescu deoarece trebuia să se consulte cu partidele din USL şi mai ales că dorea să-şi consolideze electoratul intern şi cel din exterior care aveau ulterior să-l propulseze la conducerea guvernului şi la câştigarea detaşată a alegerile locale din iunie. În acelaşi timp administraţia prezidenţială de la Washington a dorit să cunoască care va fi poziţia viitorului guvern vis-à-vis de interesele americane din Europa de Est şi Orientul Mijlociu. Este lesne de înteles în acest sens scopurile vizitelor efectuate de către domnul Mircea Geoană în perioada 1-4 februarie şi a domnului Victor Ponta în 13-19 februarie la Washington şi la Chicago. În timpul acestor întâlniri domnul Ponta a luat cunoştinţă despre politica energetică adoptată de către actuala administraţie americană şi ce măsuri ar trebui să adopte viitorul guvern român împotriva companiei Chevron care este o companie private.

Printre întâlnirile de taină se numeră şi cea de la Chicago prin care domnul Ponta a dorit să se informeze despre potenţialul electoratului român de pe continentul nord american. Cu această ocazie dorim să le sugerăm domnilor Mircea Lubanovici şi celorlaţi potenţiali candidaţi care doresc să-şi continue candidatura sau să fie aleşi în parlamentul României să facă bine şi să-şi depună cererea de membralitate la partidul USL sau PSD pentru a-şi asigura fotoliul de parlamentar pentru urmatoarea legislatură.

Este de prisos să mai amintim cât de păguboasă au fost precedentele guvernări PSD-iste şi ce influenţă nefastă a avut-o domnul preşedinte Iliescu, Adrian Năstase & comp. asupra conducerii României. Căderea Guvernului Ungureanu este un semnal vizibil despre intenţia PSD-USL de a prelua conducerea României de după alegerile locale din iunie şi că după cele generale din Noiembrie alianţa PSD-PNL se va destrăma iar Partidul Liberal condus de domnul Crin Antonescu se va desfiinţa având nobila şansă să devină un semn de carte in paginile negre ale Istoriei României, ca fiind un partid care a retrogradat ruşinos de la principiile sale sănătoase interbelice.

http://www.ziarulmiorita.com/