Maria Diana Popescu – Deratizare şi dezinsecţie

Se spune că ploaia aduce belşug. Dar nu şi atunci cînd cade prin cupola Parlamentului, la propriu. Nu e prima dată cînd plouă în uriaşa clădire. În 2005 aleşii votau la butoane sub umbrelă. S-a mai îndulcit un pic vremea şi vor apărea inundaţiile odată cu „prima colonie a zonei euro”: Grecia. Anul acesta puhoaiele nu ameninţă din rîuri, ci din uscat, avertizează autorităţile pentru managementul apelor, fiind vorba despre cele rezultate în urma topirii zăpezilor. La o săptămînă după încetarea ninsorilor, oamenii mai mergeau încă pe acoperişuri, iar drumurile erau tot blocate. Apă în Parlament, peste tot apă de ploaie! Nu-i nimic, sîntem codaşii Europei la salarii, dar avem în loc de diguri de scurgere, patinoare, săli de sport în cătunele cu bătrîni, pîrtii de schi, telegondole şi cea mai costisitoare frunză turistică, de fapt, al şaptelea eşec extrem de costisitor din şirul păgubos al fostului ministru de la turism. Milioane de euro aruncate jumătate în buzunare, jumătate pe geam. Dacă tot se află pe banca de rezervă, oare de ce nu a făcut o plimbare prin satele lovite de intemperii? Probabil vîntul şi viscolul a luat toate panglicile şi nu mai avea ce tăia, că doar cu atîta s-a afirmat pe timpul mandatului. Cît de întunecat la minte ai fi şi tot îţi dai seama că în 22 de ani de capitalism, aleşii au dus cea mai cruntă politică anti-românească din istorie. Şi tot nu se lasă Puterea de la Bucureşti! Acum face curte opoziţiei. E mult mai simplu decît să salveze curţile românilor distruse de nămeţi.

Băieţii de la butoanele energiei şi gazelor, cei care au proprietăţi în Caraibe şi firme în apartamente, mută economia dintr-un buzunar în altul şi îi înşeală pe consumatori, în loc să dea o mînă de ajutor ţării. Daţi afară de la serviciu de către exploatatori, din case de cămătari, impozitaţi şi taxaţi pînă la piele, alţi o sută de mii de români vor primi carnet de pionier în şomaj primăvara aceasta. Pînă şi extrema dreaptă olandeză a strigat în forul european: „afară cu România din U.E!” Nicio pagubă! De fapt ce am primit de la integrare ca factor de progres şi civilizaţie? Dictatură financiară, birocraţie stufoasă, taxe, TVA – practic o dublă impozitare, distrugerea industriei, a agriculturii, hoţii bancare, salarii de mizerie, prostituţie de ambele sexe, exploatatori, capitalism degradat, corupţie de stat, urmărire de tip big brother et caetera. Are dreptate extremistul olandez în această privinţă. Întîi a luat doza, apoi a emis un adevăr: unele partide politice au devenit bande de hoţi cu personalitate juridică şi au distrus patrimoniul economic românesc. De ce să aşteptăm să fim daţi afară? Ar trebui să plecăm trîntind poarta după noi. La urma urmei, am sperat reglementări care să ne asigure un nivel de trai decent şi care să-i determine pe politicieni să respecte legile. Niciun progres, nicio perspectivă de viaţă demnă, însă cotizăm străinilor de ne merg fulgii.

Şi tot de la profeţii străini vine cea mai nouă teorie cu privire la sfîrşitul lumii. Calamităţilor naturale de tot felul, apoca­lipsei mayaşe, bom­bei nucleare, schim­bărilor climatice, erupţiilor vulcanice „aşteptate”, cometelor şi asteroizilor care ar lovi Terra, epidemiilor catastrofale de boli infecţioase sau incompetenţă li se adaugă o recentă profeţie: diatomeele, nişte micro-organisme drăguţe, care trăiesc pe suprafeţe umede, în lacuri, în rîuri, în oceane, pe sol, pe obiectele pe care le folosim foarte des. Zic specialiştii că dacă se înmulţesc necontrolat, pot avea efecte fatale asupra omenirii, inhala­rea lor putînd aduce moarte – spune profesorul Joe Kirschvink, citat pe wierd.com. Cred mai degrabă că sfîrşitul ar putea veni din direcţia humanoizilor care populează orizontul puterii planetare, această specie de răpitoare înmulţită necontrolat, care ţine gheara pe butonul minune, gata să facă poc. Aici ar trebui aplicat cît mai curînd un proces de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie. Dacă ar fi să ne punem mintea cu diatomeele, atunci telefonul, chiuveta din bucătărie, vasele de toaletă, căzile, tastaturile, laptopurile, periuţele de dinţi, telecomanda şi solniţele, care, potrivit specialiştilor, ne pun viaţa în pericol, ar trebuie fierte minim 20 de minute, de două ori pe săptîmînă, pentru dezinfectare. Recomand acest tratament unor macro-organisme din Parlament.

Revista Agero– Stuttgart